Bioscoop

In 2013 kreeg ik via mijn LOTUSkring de vraag voor een wel heel speciale opdracht: het Maasstad ziekenhuis te Rotterdam zocht een actrice die mee wilde werken aan een voorlichtingsfilm m.b.t. het brandwondencentrum.

Niet alleen was dit een geweldige opdracht (tenslotte "speel" je als LOTUS niet dagelijks in een korte film) tevens was het ook een prachtige manier om mee te kunnen werken aan heel mooi doel: een goede voorlichtingsfilm over het brandwondencentrum in het Maasstad ziekenhuis!

De dame, die ik in de film gestalte zou geven, was tijdens de gehele opnamedag aanwezig. We hebben samen veel overleg gepleegd, hoe waren haar emoties en reacties tijdens de hele opname in het brandwondencentrum, hoe waren haar ervaringen tijdens de diverse verpleegtechnische handelingen. Ook mocht ik de foto's zien van haar lichaam vlak na het ongeval (mevrouw had voor meer dan 16% op haar gezicht, armen en bovenlichaam brandwonden opgelopen). Dit omdat wij, de filmploeg, de verpleegkundigen en ikzelf een zo realistisch mogelijk beeld wilden neerzetten van de ziekenhuis opname van mevrouw.

Dat betekende naast, HEEL VEEL grimeren o.a. dat ik vanaf gezicht, armen en bovenlichaam dik in de Flamazine zalf werd gesmeerd, diverse malen in en uit bed, dan wel met bed naar IC of OK met af en toe een shot van een korte wandeling.

De arts, verpleegkundigen, diëtiste en geestelijk verzorger in de film zijn allen werkzaam op de brandwonden afdeling van het Maasstad ziekenhuis. Ik heb enorm veel respect voor deze mensen alsook voor de dame die na deze zeer heftige ervaring haar leven weer opgepakt heeft en geniet van de kleine dingen om haar heen.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.02 | 13:08

Stephanie ik het samen werken met jou en je bedrijf altijd super.
Goed georganiseert en heel gezellig.

...
29.06 | 00:15

Hoi Stephanie ,
ik wilde je nog even bedanken voor de leuke BHV van gisteren.
Ik zie dat de brandwonden van Tiara er ook al op staan :)
Vond de cases erg leuk !

...
11.09 | 08:40
Diverse wonden heeft ontvangen 3
22.03 | 20:26
Welkom heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk