In de krant...

15 september 2011

Met de komst van een ambulance en zijn medewerkers is het Jeugd Eerste Hulp A seizoen eigenlijk pas echt begonnen. De docenten van deze cursus (gediplomeerde EHBO-ers van EHBO vereniging Mi...jnsheerenland-Westmaas) hadden tot grote vreugde van de leerlingen een “ambu-les” ingepland, dit als verrassing voor het komend seizoen.

De kids van groep 8 van Openbare Basisschool de Vlashoek reageerden dan ook heel verrast toen 2 heren, compleet uitgerust met brancard en allerlei apparatuur het klaslokaal binnen kwamen.
Na een korte kennismaking en een lesje van de kids zelf (“hoe gebruik ik een smartboard?”) kon de ambu-les beginnen. Met heel veel enthousiasme en inzet lieten de medewerkers zien hoe de draagbare monitor werd aangesloten, dit op een vrijwillig aangemelde leerling, het infuus, ECG plakkers en zelfs even een beademingsmasker. Tot grote vreugde van de leerling mocht hij alle gebruikte spullen (behalve de monitor natuurlijk) zelf houden.
Ook LUCAS® werd aandachtig bekeken, het nieuwe hartmassage apparaat dat autonoom hartmassages uitvoert.
Een jongedame uit de klas werd ondanks haar gebroken been gelukkig gemaakt met alle handelingen die daar voor gelden, o.a. met stabiliseren van het been d.m.v. een soort zak die vacuüm gezogen wordt. Achtereenvolgens werd de leerling d.m.v. de Rautekgreep op de brancard gelegd en in de ambulance gereden, dit tot grote hilariteit van haar overige klasgenoten.
Natuurlijk werd ook de ambulance zelf aan een grote inspectie onderworpen. Nadat er nog een groepsfoto was gemaakt en de heren hun welverdiende kop thee hadden gedronken was na bijna 5 kwartier toch echt het moment van afscheid gekomen.
Vol van deze enerverende middag namen zowel leerlingen als de docenten Jeugd Eerste Hulp A hartelijk afscheid van Erwin en Ethan van Ambulance dienst Klaaswaal.

Het was een geweldige middag met geweldige ambulance medewerkers.

Ambulance dienst Klaaswaal, wederom heel erg bedankt voor uw inzet!

Maandag 23 mei hadden de leerlingen van groep 8, van de openbare Basisschool de Boomgaard, wel een heel speciale EHBO-les.

In het kader van de cursus jeugd EHBO A werden de leerlingen verrast met een bezoek van een ambulance... die pontificaal op het schoolplein was geparkeerd. De dienstdoende chauffeur en verpleegkundige zetten alle deuren open en de “112-les” kon beginnen. Zo werd de kids gevraagd of zij wisten wanneer je nu precies 112 belt, en nee, niet voor een splinter in je vinger.

Verpleegkundige Ben liet zien hoe de brancard werkt, wat voor apparatuur er allemaal aan boord is, dat er verschil is tussen een ‘volwassen-koffer”en een “kinder-koffer” (ja, de ene is zwart en de andere is blauw) en nog veel meer zaken die behoren bij de standaard uitrusting van een ambulance.

Helaas kwamen de 2 heren er niet meer aan toe om in de klas te vertellen wat hun werk precies inhoudt. Er kwam een oproep binnen voor een rit en dat gaat toch echt vóór!

Een beetje spannend was dat wel, want met zwaailichten het schoolplein afrijden om vervolgens met loeiende sirenes de straat uit te rijden is iets wat je als leerling van een basisschool niet dagelijks meemaakt en dat is maar beter ook.

Zowel de leerlingen als de EHBO docenten (gediplomeerde EHBO-ers van de EHBO vereniging Mijnsheerenland – Westmaas) hebben genoten van dit korte maar heel interessante bezoek.

Ambulancedienst Klaaswaal, dank jullie wel!

Nieuwe reacties

17.02 | 13:08

Stephanie ik het samen werken met jou en je bedrijf altijd super.
Goed georganiseert en heel gezellig.

...
29.06 | 00:15

Hoi Stephanie ,
ik wilde je nog even bedanken voor de leuke BHV van gisteren.
Ik zie dat de brandwonden van Tiara er ook al op staan :)
Vond de cases erg leuk !

...
11.09 | 08:40
Diverse wonden heeft ontvangen 3
22.03 | 20:26
Welkom heeft ontvangen 3