In de krant...

Ambulance op school! (Mei 2011)

Maandag 23 mei hadden de leerlingen van groep 8, van de openbare Basisschool de Boomgaard, wel een heel speciale EHBO-les.

In het kader van de cursus jeugd EHBO A werden de leerlingen verrast met een bezoek van een ambulance... die pontificaal op het schoolplein was geparkeerd. De dienstdoende chauffeur en verpleegkundige zetten alle deuren open en de “112-les” kon beginnen. Zo werd de kids gevraagd of zij wisten wanneer je nu precies 112 belt, en nee, niet voor een splinter in je vinger.

Verpleegkundige Ben liet zien hoe de brancard werkt, wat voor apparatuur er allemaal aan boord is, dat er verschil is tussen een ‘volwassen-koffer”en een “kinder-koffer” (ja, de ene is zwart en de andere is blauw) en nog veel meer zaken die behoren bij de standaard uitrusting van een ambulance.

Helaas kwamen de 2 heren er niet meer aan toe om in de klas te vertellen wat hun werk precies inhoudt. Er kwam een oproep binnen voor een rit en dat gaat toch echt vóór!

Een beetje spannend was dat wel, want met zwaailichten het schoolplein afrijden om vervolgens met loeiende sirenes de straat uit te rijden is iets wat je als leerling van een basisschool niet dagelijks meemaakt en dat is maar beter ook.

Zowel de leerlingen als de EHBO docenten (gediplomeerde EHBO-ers van de EHBO vereniging Mijnsheerenland – Westmaas) hebben genoten van dit korte maar heel interessante bezoek.

Ambulancedienst Klaaswaal, dank jullie wel!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.02 | 13:08

Stephanie ik het samen werken met jou en je bedrijf altijd super.
Goed georganiseert en heel gezellig.

...
29.06 | 00:15

Hoi Stephanie ,
ik wilde je nog even bedanken voor de leuke BHV van gisteren.
Ik zie dat de brandwonden van Tiara er ook al op staan :)
Vond de cases erg leuk !

...
11.09 | 08:40
Diverse wonden heeft ontvangen 3
22.03 | 20:26
Welkom heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk