In de krant...

Ambulance op school! (Maart 2013)

Afgezien van een enkele voorbijganger werd er niet raar opgekeken toen ineens een ambulance geparkeerd werd op het plein van Openbare Basisschool de Boomgaard te Mijnsheerenland.

 

Deze school, onderdeel van Stichting ACIS, is al jaren bekend met de Eerste Hulp lessen die door een inmiddels vast team jeugd Eerste Hulp A worden gegeven. Om de lessen wat meer aankleding te geven was ook op deze dag een ambulance uitgenodigd, waarvan de medewerkers verpleegkundige Erwin de Kuijper en chauffeur Arie van den Bos, alles uit hun wagen trokken voor een “ambu-les”.

 

Zo werd een leerling op de brancard gelegd, aangesloten op de hartmonitor en kreeg hij-zogenaamd- een infuus aangelegd. Een andere leerling lag na een ernstige val op de grond met vermoedelijk een gebroken onderbeen. Na inspectie van nek- rugwervels en het spalken van haar been mocht ook deze “patient”even bijkomen op de brancard.

 

Na ruim een uur veel informatie en hele goeie vragen van de leerlingen mochten de kids mee naar buiten om de ambulance nog even van binnen te inspecteren. En natuurlijk was het hoogtepunt, het afscheid van Erwin en Arie die met zwaailichten en sirene, onder luid gejuich, het schoolplein verlieten!

 

Namens de kinderen en docent van groep 8, bedanken wij het Erwin en Arie van het ambulance team te Klaaswaal. Dit was wederom een middag om nooit te vergeten!

http://youtu.be/G9AMNb4XVPI

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.02 | 13:08

Stephanie ik het samen werken met jou en je bedrijf altijd super.
Goed georganiseert en heel gezellig.

...
29.06 | 00:15

Hoi Stephanie ,
ik wilde je nog even bedanken voor de leuke BHV van gisteren.
Ik zie dat de brandwonden van Tiara er ook al op staan :)
Vond de cases erg leuk !

...
11.09 | 08:40
Diverse wonden heeft ontvangen 3
22.03 | 20:26
Welkom heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk