In de krant...

ALLEMAAL GESLAAGD!! (Juni 2012)

Met 33 leerlingen uit groep 8 van OBS de Boomgaard te Mijnsheerenland, was de jeugd Eerste Hulp A cursus met recht een uitdaging te noemen.

Het jeugd EHBO team (dat ook vorig jaar de groepen 8 van CBS de Weerklank én OBS de Vlashoek te Westmaas hun diploma mocht uitreiken) had dan ook ruim de tijd genomen om deze groep de benodigde lesstof bij te brengen. Zeker 2 middagen per week werden besteed aan de diverse theorie lessen (waarbij veel gebruik werd gemaakt van powerpoint presentaties, korte filmpjes en een enkele keer een proef met “giftige stoffen”), praktijk onderdelen (naast de verschillende verbanden aanleggen ook de noodvervoersgreep van Rautek, de Heimlich greep en de stabiele zijligging)

 

Ook werden er extra uren ingepland voor de inmiddels zeer gewilde LOTUS-lessen waarbij een lid van het jeugd A team (tevens gediplomeerd LOTUS slachtoffer) de kids grimeerde met de meest vreselijke “verwondingen”.

 

Tijdens het examen dat, vanwege de grote groep heel de dag in beslag nam, werd meer dan duidelijk hoe hard er gewerkt is de afgelopen maanden. De examinatoren (gediplomeerd EHBO instructeurs) waren zeer onder de indruk van de grote kennis van deze groep 8. Het was voor zowel OBS de Boomgaard als het Jeugd Eerste Hulp A team een fantastisch moment om ’s avonds onder luid gejuich te kunnen vertellen dat er 33 diploma’s uitgereikt gingen worden, “JULLIE ZIJN ALLEMAAL GESLAAGD”.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.02 | 13:08

Stephanie ik het samen werken met jou en je bedrijf altijd super.
Goed georganiseert en heel gezellig.

...
29.06 | 00:15

Hoi Stephanie ,
ik wilde je nog even bedanken voor de leuke BHV van gisteren.
Ik zie dat de brandwonden van Tiara er ook al op staan :)
Vond de cases erg leuk !

...
11.09 | 08:40
Diverse wonden heeft ontvangen 3
22.03 | 20:26
Welkom heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk