Uit de praktijk

DRAMA!

Toegegeven…ik ben een drama-queen. Misschien dat het LOTUS vak dan ook zo op mijn lijf geschreven is. Hoewel je als LOTUS tijdens je opleiding heel goed aanleert hoe je dient te acteren is het in sommige situaties best mogelijk dan wel wenselijk om eens flink de boel op stelten te zetten.

 

Nou wil ik altijd wel een feestje maken van mijn LOTUS opdrachten, sommige locaties én cursisten lenen zich nu eenmaal uitstekend voor een dramatisch opus.

 

Mijn eerste gelegenheid was geheel in stijl met de persoon die ik moest uitbeelden: een compleet doorgedraaide “rockbitch”  te Ahoy, die na (zgn.) inname van teveel drank, drugs en pillen de kleedkamer incluis haar “collega rocker” compleet verbouwd had.

Zelf ben ik altijd erg van het complete plaatje dus werd de tas met verkleedkleren omgekeerd en na transformatie van 2 Lotussen naar gehavende “rocksterren” zaten collega en ik toch ietwat gespannen te wachten op de 1e groep BHV-ers. Voor het extra showelement hadden we enkele flessen met niet nader te noemen inhoud in de kleedkamer gezet…deze kwamen in die laatste spannende minuten van afwachting goed van pas.

Zodra de 1e groep BHV binnenkwam kreeg ik het al zwaar te verduren, mijn injectienaald waar ik net lekker mee zat te spelen werd uit mijn handen gegrist, wat betreffende BHV-er niet bepaald in dank werd afgenomen.. Het schijnt dat mijn gegil en gevloek tot ver in de catacomben van Ahoy gehoord waren. Het gelach van de BHV-ers trouwens ook nadat ze het “plaats delict” mochten verlaten…

 

Het is ook aan de instructeur of een casus buitensporig veel geluid met zich mee brengt of niet. Bij een mij onbekende instructeur vraag ik altijd even van te voren of ik hard of zacht moet gillen, eerlijk is eerlijk, ik kan mijn vreugde niet op wanneer ik mijn eigen gang mag gaan!

 

Zo ook bij een absoluut favo letsel van mij waarvoor ik de enscenering al geruime tijd klaar had; vingers bekneld in een muizenval.

Die kans kreeg ik onlangs bij een middag met BHV-ers die al heel wat hadden gezien. De instructeur in kwestie besprak een casus met mij waarbij mijn vingers klem zouden zitten onder een zojuist verschoven kast. Op mijn vraag of ik in plaats daarvan de muizenval mocht gebruiken werd enthousiast gereageerd en ja, ik mocht ook hard gillen…

Liggend op mijn buik met vingers in de val begon uiteraard het gekerm dat aanzwol naarmate de cursisten mij van de vloer raapten en probeerden de wond te bedekken. Eén stoere cursist besloot dat de muizenval eraf moest en voegde direct daad bij woord…we waren geloof ik allemaal erg blij dat genoemde casus ergens in een afgesloten kelder werd uitgespeeld.

 

Mijn laatste actie (tot nu toe) was schijnbaar zo indrukwekkend dat op gegeven moment iemand van de bewaking even een kijkje kwam nemen in het leslokaal.

Alhoewel ik van mening blijf dat mijn gebrul absoluut niet overbodig was want zeg nou zelf, het oplichten én verbinden van een gecompliceerde onderbeenbreuk VRAAGT gewoon om een flinke uithaal!

 

Dat de cursisten hier (gezien hun lachsalvo's) ook geenszins problemen mee hadden maakt zo’n dag natuurlijk wel af.

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

17.02 | 13:08

Stephanie ik het samen werken met jou en je bedrijf altijd super.
Goed georganiseert en heel gezellig.

...
29.06 | 00:15

Hoi Stephanie ,
ik wilde je nog even bedanken voor de leuke BHV van gisteren.
Ik zie dat de brandwonden van Tiara er ook al op staan :)
Vond de cases erg leuk !

...
11.09 | 08:40
Diverse wonden heeft ontvangen 3
22.03 | 20:26
Welkom heeft ontvangen 3
Je vindt deze pagina leuk